Ungdomslaboratoriet

Veckan efter midsommar, 28.6-2.7, kommer vi att ordna workshops på ungdomsgården PIUG i Pargas. Kom med och lär dig mera om något som du är intresserad av, träffa nya kompisar och gör något kul under sommarlovet.

Kanske du och dina kompisar vill spela i ett band och skriva egen musik eller så känner du för att lära dig mera om hälsa och motion av en expert? Du kanske brinner för datorspel, vill spela med andra och lära dig hur en spelprogrammerare jobbar? Kanske du vill uttrycka dig genom konst och lära dig spännande nya tekniker?

Under dagarna, som börjar kl. 12.00 och slutar kl. 18.00, är tanken att du ska få utvecklas på ett område du själv valt. Dessutom umgås vi, äter gott och har kul. Under workshopsveckan finns ungdomsledarna Joel Kronqvist och Oscar Nymalm på plats.

Deltagaravgift 30€.

Om det finns något du vill fråga vid det här skedet kan ni skicka e-post till: 

joel.kronqvist@pargas.fi / 040 820 5119 

Med vänlig hälsning, 

Joel Kronqvist och Oscar Nymalm

ANMÄLNINGSLÄNK
Anmälningen öppnar den 3.5

 

Mera info om de olika workshopparna:

 

Spela i band och gör egen musik med Andreas Kaján 

Är du musikalisk, spelar du ett instrument eller sjunger, har du ett band eller är du intresserad av att skapa musik själv? Vill du lära dig mer om att spela i band, skriva låtar och skapa musik tillsammans? Då är det här workshopen för dig! 

Ledare för workshoppen är Andreas Kaján. Han är verksamhetsledare, gitarr,- och bandlärare på Rockskolan i Åbo. Andreas spelar i flera olika band, har ordnat konserter och musikevenemang, gjort turnéer samt skrivit egen musik under ca 15 år. Han spelar fler instrument och sjunger. 

Motion och glädje med Joan Keihäs 

Idrotta och ha roligt! Under workshopveckan har du möjlighet att bekanta dig och prova på olika motionsformer, från kampsporter till fotboll och bodyweight till hiphop. Huvudsaken är att vi har roligt tillsammans i form av att röra på oss. Tillsammans funderar vi även på vilka fördelar vi har av att motionera, såväl fysiskt som psykiskt. Häng med och lär dig att röra på dig på olika sätt! Workshopsledare är den trevliga och spralliga Joan Keihäs som ägnat sig åt massor med olika idrottsgrenar genom åren. Dessutom är Joan personal trainer 

Datorspel och programmering med Mathias Björk 

Gillar du att spela, är du intresserad av spelvärlden i överlag eller funderar på hur man utvecklar spel? Kom med på vår Gaming Workshop! Ta med dig din dator, plugga i den och kom å träffa andra med samma intresse. Vi kommer att utforska spelvärlden ur många av dess hörn. Till exempel som att bekanta oss med spelutveckling, testa på retrospel och ta en titt på vad som är aktuellt just nu inom spelvärden. Men framfört allt så skall vi spela å ha skoj! 
Workshopsledare är Mathias Björk som arbetat som spelprogrammerare de senaste 5 åren. Idag arbetar han med att utveckla mobilspel på Greener Grass Oy i Tammerfors. Mathias har varit intresserad av gaming hela sitt liv. 

Utrustning som behövs med: 

  • En egen dator, bärbar eller stationär 
  • Headset/hörlurar 
  • Egen (gaming)stol 

Konst med Jan Jämsen 

Forntida sagor, myter och mysterier blandas och blir konstverk med tekniker från nu och då. Vi lämnar dagens värld och dyker in i konstens och fantasins rötter. Vi målar och bygger med bl.a. naturmaterial. Låter fantasin flöda och skapar tillsammans våra egna sagor och myter i form av konstalster. 

Ledare för workshoppen är Jan Jämsén som har en bakgrund i musik, berättarkonst och bildkonst. Hans verk har ofta en ekologisk och filosofisk tyngdpunkt. Ursprungsfolk samt deras mytologier och världsbild lyfts fram i ett ramverk av måleri, skulptur och installation.